TÜRKİYENİN İLK GERİ DÖNÜŞÜM BELGELENDİRME PROGRAMI CERTILOOP AÇILIŞINI AB PLASTİK ÜRETİCİLERİ BAŞKANI İLE YAPTI..!

Son yıllarda özellikle Döngüsel Ekonomi kavramının hayatımıza girmesiyle ürünlerin geri dönüşüme uygun üretilmesi ve bünyelerinde geri dönüştürülmüş malzeme içermesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle AB’de birbiri ardına yayınlanan taslak yönetmelikler gösteriyor ki firmalarımız ürünlerini üretirken daha çevreci tasarımlar benimsemek ve ürünlerinde geri dönüştürülmüş hammadde kullanmakla yükümlü olacaklar.

Hali hazırda gönüllülük esasına dayansa da birçok son kullanıcı tedarikçilerinden ürünlerini geri dönüştürülmüş hammadde ile üretmelerini ve bunu da uluslararası geçerli standartlar altında belgelemelerini istemektedir.

Bu noktadan hareketle CERTILOOP, EN ISO/IEC 17065 akreditasyonuna sahip bir Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak “Geri Dönüşüm Değerlendirme Programı” geliştirmiş ve ülkemiz firmalarının hizmetine sunmuştur.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli Geri Dönüşüm Belgelendirme Programına sahip olan firmamızın açılışı Avrupa Plastik Üreticileri Birliği (EuPC) Başkanı Benoit Hennaut ve Yönetici Müdürü Bernard Merkx ile PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu tarafından gerçekleştirilmiştir.
 

Açılışta konuşan Benoit Hennaut; "AB pazarında artık standartlara uyan ürünler yer alacak. Bu anlamda CERTILOOP AB'nin önemli bir partneri olan Türkiye ve üreticilerini Avrupa pazarına bağlayacaktır." dedi.