CERTILOOP HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASINA SAHİP OLDU

CERTILOOP Yeşil Dönüşüm Sertifikasyon Hizmetleri A.Ş., Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından  gerçekleştirilen inceleme ve yerinde denetim süreçlerini başarıyla tamamlayarak OIC/SMIIC 2:2019 standardı uyarınca helal ürün belgelendirmesi için akredite edilmiştir. 

Helal Ambalaj Sertifikası, gıda, kozmetik vb. ürünlerin İslam hükümleri ve sağlık, hijyen, temizlik unsurlarını barındıran ambalajlar içinde tüketiciye sunulduğunu doğrulayan bir belgedir.

7060 sayılı yasa uyarınca Türkiye'de üretilen veya Türkiye'ye ihraç edilmek istenen tüm ambalajlarda “Helal” beyanında bulunmak için OIC/SMIIC 1 standartına göre düzenlenmiş sertifika zorunluluğu getirildi. yine aynı yasaya göre Helal Uygunluk Sertifikası yalnızca Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından akredite edilmiş kuruluşlarca düzenlenebilmektedir. 

Firmamız, 05.04.2024 tarihinden itibaren “Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi” kapsamında  Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından akredite olmuş bir Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak faaliyetine devam edecektir.

HELAL AMBALAJ SERTİFİKASI NASIL ALINIR?

Helal Ambalaj Sertifikası almak isteyen kuruluşlar öncelikle ilgili OIC/SMIIC 1 standart gereklilikleri uyguluyor ve üretim / hizmet süreçlerini İslami kurallara uygun olarak ilerletiyor olmalıdır.

Helal Ambalaj Sertifikasyon süreci adımları;

  1. ADIM - Başvuru Değerlendirme
  2. ADIM - Saha Denetimi ( Belgelendirme denetimleri Aşama 1 ve Aşama 2 olarak gerçekleştirilmektedir.)
  3. ADIM - Sertifikasyon karar süreci

HELAL AMBALAJ SERTİFİKASININ AVANTAJLARI

  • Tüketici güveni

  • Büyüyen Helal pazarına erişim

  • Uluslararası tanınırlık

  • İyileştirilmiş süreçler ve ürün kalitesi

  • Etik ve manevi değerlerle uyum

  • Pazar genişleme fırsatı

 

Akreditasyon belgemiz;